Lämmössä väreilee totuuden jano ISBN 978-952-99610-1-6.

Kirja on episodiromaani, tapahtumia riittää ja kerrontaa ryydittää huumori sekä paikoin välähtävä eroottisuus. Kultaportaista tutun Mar­jon tarina jatkuu. Nyt hän on menossa naimi­siin Petterin kanssa, mutta aluksi tarvitaan vähän taloudellista yhteispeliä. Onneksi talon paik­ka löytyy. Kysymyksessä on kuitenkin tavallaan hämärä kau­panteko, sillä puolivalmiin talon myyjä joutuu luopumaan talosta pilkkahintaan vaimon sairastumisen vuoksi. Hän il­mestyykin sitten myöhemmin kuvioihin, aiheuttaen päänvaivaa Marjolle ja Petterille. Myös Marjon van­hempien elämässä on jotakin, jota hän ei ole tiennyt. On nimittäin olemassa otto­lapsi, josta Marjolla ei ole har­maata aavistusta”, ku­vailee lappeenrantalainen kirja-arvosteli­ja Jouko Varonen teosta ja tiivistää: ” Kirjailijan ääni on teoksessa lämmin ja elämän arvojen op­pimista ko­rostava. Toki puututaan vaikeisiinkin asioihin, mutta elämässä on tärkeintä luottamus ja lä­heisyys toisen ihmisen, sydämen vali­tun kanssa.”

Kultaportaat, ISBN 951-97412-8-3

Lukijoilta saatua palautetta:

Onnitteluni ja kiitos sinulle mukavista lukuhet­kistä ”Kultapor­taita” kavutessani. Kirjan teksti oli sopivan väljää ja ilmavaa, joten puu­duttavaa tun­netta ei tullut mis­sään vaiheessa. Melko lyhyet ja samalla lu­kuisat lu­vut piristivät mukavasti, ne muodostivat ikään kuin pieniä omia koko­naisuuksiaan, jotka kuitenkin nivoutuivat hyvin kokonaisuu­teen. Mur­teen käyttö toi mukavan lisänsä tarinaan, se toimi te­hokeinona ja samalla kuin kevennyksenä arjen harmauteen.”Hei Hilkka, luin Kultaportaat. Aloitin lounaan jälkeen, luin ensin 40 si­vua ja sitten kirjan samaa vauhtia loppuun. Henkilögalleria oli laaja, kirja kestää toisen lukukerran myö­hemmin. Sinä Hilkka, olit lukukokemuksessa koko ajan läsnä, en osannut etäännyttää tekstiä sinusta. Uskon, että kirjassa oli kuvattu osin myös omakohtaisia kokemuksiasi. Ihmeellinen on kirjoit­tajan vapaus, iloitaan siitä !”Satukimara, ISBN 952-99610-0-6,

Satukimaraa Jouko Varonen arvioi seuraavasti: "Hilkka Pullin runoissa lähestytään joulun taikaa ja eläimillekin iloista aikaa. Hän runoilee kissojen joulukulkueesta hersyviä säkeitä: Nyt sillä on huilu huulillaan./ Ja tuota huilua puhaltaen/ se kokoaa kumppanit kulmien takaa./ Eikä kulu aikaakaan, / kun jo kissojen joulua juhlitaan. "Pullin saturunoissa on hauskaa lapsenmieltä ja riimitys on sopivaa vaikka lauluntekijälle. Joskus tuli mieleeni Pikku Marjan eläinkirja, vaikka Pullin runot ovat kyllä aivan omintakeisia. Katri Keijukainen asustelee hiirenkorvien lomassa koivun oksal­la, liitelee joskus ilmassa hyräillen keijujen keväästä. Tuuli tuuppaa kulkijaa, osuu ikkunaan, nauruna raikuu. Fileo-kissa pää­see kalastajan kaveriksi ja järjestää makupaloja myös lokkiystävälleen, kissojen puistokonsertissa soivat sellot ja huilut, lumi pukee luonnon jouluasuun, jne. Pullin satumaailma on värikäs ja lapsenmielinen", kuvailee Varonen kirjan sisältöä.

Kirjan on kuvittanut Satu Seppi. Painos on loppuun myyty, mutta kirjastoista sen voi löytää eri puolilta Suomea.Kosketus, ISBN 951-97412-2-4

Vuonna 1998 ilmestynyt Kosketus on kaksisataa kolmekymmentäsivuinen (käsin sidottu) runoanto­logia, joka koostuu kahdes­ta osasta. En­simmäiseen osaan olen valinnut mieterunoja, rak­kausrunoja ja -lau­luja, sekä muutamia jouluru­noja. Toinen osa on ai­heeltaan ja tyyliltään ka­levalainen. Se sisältää muun muassa hyvin voimakastunnelmaisen teok­sen : Tuli juskilla tun­tojen. Kirjan runoista kymmenen on sävelletty. Niistä Esa Pethmanin säveltämiä ovat: Sydämeni soittaa huilullaan ( sävellettynä "Tulet mereltä tunnen sen" niminen ), Anelulaulu, Kevät, Seimen suulla, ja Salli käydä lähteellesi. Nämä kaikki ovat kuo­roteoksia. Muun muassa laulu- ja soitinyhtye Uudet Tuulet on niitä konserteissaan esittä­nyt. Kaj Chydeniuksen säveltämiä ovat: Mistä tiedän, Kevättuuli, ja Miksi sä pelkäät. Satu Seppi on sä­veltänyt runon Tuhannet kellot. Tämä teos on kantaesitetty Katariinan kirkossa.

Kirja on pehmeäkantinen ja ommeltu. Löytyy kirjastoista ympäri Suomen.

Netti-Klaara | Sivuluettelo | Julkaisut