Pärjäävätkö vanhukset kotona


- Puhutaan, että Suomi on kymmenenneksi paras maa maailmassa asua. Eikö täälä sitten pitäisi hoi­taa sairaita ja vanhojakin sen mukaan? Tätä ihmettelee nimimerkki Anni, ja jatkaa;- Nyt kumminkin tapahtuu niin, että monet jätetään pärjäämään miten lystää. Ei oteta huomioon, että ihmisillä on eri­laiset sairaudet ja elämät ja, ettei kaikilla oo omaa asuntoa tai sukulaista joka kulkee auttamassa. Ei kaikki osaa tai jaksa avuista eres valittaakaan, vaikka tulee päätöksiä, joissa puhutaan puuta heinää. Kar­hutaan olemattomia.
- Kun alkaa kysellä niiren perään vastataan vaan, että on sattunut virhe, että teksti on vaan tullut tietokoneesta. Mutta kuinka vanha tai sairas näitä ymmärtää, kysyn vaan! Eikö virkamiesten kuuluu ajatella ihmisten terveyttäkin ja ajaa asiaa ja pitää kaikesta vaarin, jos se itte ei jaksa ja pärjää? Vai onko se auttamista, että viedään viimeisetkin eurot pussista.
- Nyt ne on keksineet, että kaikkein edullisinta on hoitaa vanhoja kotona. Vikkeläkäänteiset kuskit tuovat ruoka-annoksen joka päivä kotio. Hyvähän se tietysti on, mutta eikö sinne kotia pidä saada muutakin apua ja niin monta kertaa päivässä, kun sitä tarvitaan, niin ettei joka kerrasta erikseen laskuteta? Rahaa pitää riittää muuhunkin. On laiha lohtu kuulla, kun selitetään millä pitää pärjätä, jos sillä ei pärjää. Kelan hoitotukiakaan ei läheskään kaikki tarvittevat saa. Suamen lainsäädäntö kun ei tue kotonaan asuvan huonokuntoisenkaan siivousapua tai asiointiapua, ennen kuin se on siinä hantissa, ettei se enää jaksa petiltänsä nousta.

Copyright © 2002 Hilkka Pulli
Copyright-aineistoa ei ole lupa muunnella, julkaista, lähettää edelleen, luoda johdannaisaineisto­teoksiksi, tai yleensä millään tavalla käyttää hyödyksi.
You may not modify, publish, transmit, create derivative works or in any way exploit any of the copyrighted material.

Takaisin